Olivia Gardner Posted on 1:56 am

Wat zeggen de belangrijkste trends over de halvering van BTC met de prijsstijging van Bitcoin?

In afwachting van de aanstaande halvering van Bitcoin lijken alle belangrijke trends rond de belangrijkste cryptocurrency positief te zijn.

 

Wat zeggen de belangrijkste trends over de halvering van BTC met de prijsstijging van Bitcoin?

 

Al meer dan een maand praat de wereldwijde cryptogemeenschap met veel enthousiasme over het aanstaande halveringsevenement van Bitcoin. Vanwege de economische inzinking die momenteel de hele planeet heeft getroffen door de verspreiding van het nieuwe coronavirus, lijkt het erop dat deze halvering niet zo’n grote impact heeft op de waarde van de belangrijkste cryptocurrency in vergelijking met eerdere schommelingen. Cryptocurrency is de nieuwe trend.

 

https://www.youtube.com/embed/jxLkbJozKbY

 

Dat gezegd hebbende, ondanks veel traditionele activa, zoals olie en aandelen, die sinds begin maart behoorlijk in waarde dalen, lijkt Bitcoin (BTC) een sterke golf van pre-halving bullish momentum te ervaren die het vlaggenschip digitale heeft geholpen activa blijven meer dan twee weken boven de grens van $ 7.500. Niet alleen dat, maar Bitcoin behaalde op 29 maart nog een relatief hoogtepunt door te stijgen naar ongeveer $ 8.900, terwijl handelaren nog steeds op een pauze blijven aandringen, zodat de valuta voor altijd boven de zo belangrijke $ 8.000-drempel kan komen.

 

Veel crypto-analisten zoals Micheal van de Poppe zijn echter van mening dat het voor Bitcoin behoorlijk moeilijk zal zijn om zijn huidige opwaartse beweging te behouden en een doorbraak van de $ 8.000 of $ 8.500 barrières te doorstaan. Volgens hem: “Gebeurtenissen zoals halvering kunnen een hoger niveau van FOMO veroorzaken. […] Zodra mensen echter beseffen dat het evenement geen impact heeft op korte termijn, zal de verkoopdruk ook groot zijn. “

 

Effect op hash-snelheid nog grotendeels onzeker

Naast de prijs zal de aanstaande halvering waarschijnlijk een directe impact hebben op een aantal andere aspecten van Bitcoin, zoals de hash-snelheid van de valuta. Om de zaak beter te begrijpen, nam Cointelegraph contact op met Tim Rainey, de chief financial officer van Greenidge Generation, een in New York gevestigde energiecentrale en een Bitcoin-mijnbouwhybride. Naar zijn mening, als de prijs van Bitcoin na de halvering constant blijft, kan een nieuwe tijdelijke daling van de hash-snelheid – net zoals die in maart werd waargenomen – mogelijk in de boeken staan. Rainey voegde verder toe:

 

“Terwijl de laatste mijnwerkers van de oudere generatie offline gaan en nieuwe mijnbouwbedrijven, aangedreven door het natte seizoen in Sichuan, online komen. We gebruiken echter alleen de mijnbouwhardware van de nieuwste generatie en hebben verschillende mogelijke scenario’s in onze bedrijfsplannen verwerkt, mocht de halvering anders verlopen dan verwacht. ” Plus500 crypto ervaringen zijn de beste.

 

Wayne Chen, de CEO van Interlapse Technologies – een bedrijf voor financiële technologie dat de acceptatie van digitale valuta’s wil bevorderen – vertelde Cointelegraph dat intermitterende, wilde fluctuaties in de native hash-snelheidsniveaus van Bitcoin kunnen worden waargenomen in de weken voorafgaand aan en na de halvering. Omdat Bitcoin echter meer waarde en reputatie heeft gekregen sinds zijn eerdere halvering-evenementen – en zijn succesvolle dominantie ten opzichte van de hele cryptomarkt heeft behouden – gelooft hij dat de hash-snelheid van de valuta in de rest van 2020 zal blijven toenemen.

 

Historisch gezien is het duidelijk dat na de laatste twee halveringen de hash-snelheid van Bitcoin behoorlijk aanzienlijk is toegenomen. Deze keer is het scenario echter aanzienlijk veranderd. Investeerders zijn bijvoorbeeld nu beter thuis in Bitcoin, iets wat zeker niet het geval was in 2012 en in mindere mate in 2016. In dit opzicht vertelde Jose Llisterri, de mede-oprichter van de crypto-derivatenbeurs Interdax, aan Cointelegraph:

 

“Deelnemers zijn beter geïnformeerd over Bitcoin en het is waarschijnlijk dat de hash-snelheid onmiddellijk na het evenement zal dalen, zoals we zagen bij Bitcoin Cash en Bitcoin SV, die eerder hun blokbeloning halveerden. De daling van de hash-snelheid zal te wijten zijn aan inefficiënte mijnwerkers; hun kosten zullen te hoog zijn om door te gaan omdat de blokbeloning gehalveerd wordt. ”

 

Bovendien wees Llisterri erop dat de hash-snelheid van Bitcoin zich na een aanstaande inzinking hoogstwaarschijnlijk zal herstellen, aangezien efficiënte mijnwerkers zullen uitvinden hoe ze opnieuw in hun activiteiten kunnen investeren naarmate het quotum voor mijnmoeilijkheden zich begint aan te passen.

 

Verwant: Peer in de kristallen bol: zal BTC het echo-lot van BCH en BSV halveren?

 

De impact van Halving op de Crypto Fear & Greed Index

Maandag kregen Bitcoin-stieren over de hele wereld een reden om te vieren omdat de Crypto Fear & Greed Index – een metriek die wordt gebruikt om de niveaus van psychologische instabiliteit binnen de cryptomarkt vast te stellen – de laagst mogelijke lezing van ‘extreme angst’ verliet na een in totaal zeven lange weken. Om wat specifieker te zijn, de Fear & Greed Index is gebaseerd op zes kerncomponenten: volatiliteit, momentum en volume van de markt, sociale activiteit, enquêtes, Bitcoin-dominantie en een analyse van Google Trends.

 

Met dat in gedachten, omdat de halvering hoogstwaarschijnlijk de ove van Bitcoin zal vergroten De volatiliteit van de prijsstijgingen in de komende maanden zal waarschijnlijk een negatieve invloed hebben op de index. Llisterri is echter van mening dat het evenement een positieve impact zal hebben op het momentum, de sociale buzz en de algehele reputatie van Bitcoin, omdat het de valuta zal helpen om veel media-aandacht te krijgen en een geheel nieuwe laag investeerders zal blootleggen:

 

“Het evenement kan optimisme onder handelaren genereren. Het handelsvolume steeg met 50% -150% in de maanden voorafgaand aan de vorige halveringen, maar het toegenomen volume hield pas aan na de halvering in 2012. In 2016 begon het volume te dalen in juli, de maand van de halvering, en pas drie maanden later begon het op te trekken. Deze keer zagen we een stevige toename van het handelsvolume, waarbij maart het hoogste maandvolume sinds juli 2019 zag. “

 

De dominantie-index van Bitcoin is gestegen van ongeveer 50% begin 2019 tot ongeveer 65% op dit moment, terwijl het marktaandeel van de op één na grootste cryptovaluta, Ether (ETH), stabiel is gebleven rond 7-10 % gedurende dezelfde periode. Zoals de zaken er nu voorstaan, is er geen reden om aan te nemen dat de halvering een negatieve invloed zal hebben op de Bitcoin-dominantie-index.

 

Matthew Ficke, het hoofd van de marktontwikkeling voor het crypto-uitwisselingsplatform OKCoin, vertelde Cointelegraph dat zijn onderzoeksgegevens erop lijken te wijzen dat de aanstaande halvering al is meegerekend in de totale prijs van Bitcoin, en Matthew Ficke echte reden om te geloven dat de Crypto Fear & Greed Index zal zwaaien van zijn huidige positie als gevolg van halvering van Bitcoin. Ficke voegde vervolgens toe:

 

“Een ander signaal dat we overwegen om het marktsentiment te meten, is de koop- en verkoopactiviteit op onze beurs. Natuurlijk is de handelsactiviteit in crypto en traditionele markten de afgelopen weken volatiel en stijgend. Wat moeilijk te bepalen is, is hoeveel hiervan verband houdt met het halveren van bitcoin (en FOMO) versus de reactie van de markt als gevolg van COVID. ”

 

Het sentiment op sociale media lijkt optimistisch

Sinds het geroezemoes van de media rond het komende halveringsevenement voor het eerst de aandacht van de massa’s wereldwijd trok, leek het alsof het grootste deel van het sentiment met betrekking tot Bitcoin op verschillende grote sociale mediakanalen – met name Twitter – een gevoel van optimisme uitstraalde .

 

In dit verband vertelde Mohanned Halawani, de oprichter van het marketingbedrijf Crypto PR, aan Cointelegraph dat het, als je kijkt naar wat mensen online zeggen over het halveringsevenement, vrij duidelijk is dat zowel Bitcoin-handelaren als hodlers op de rand van hun plaatsen in afwachting van een ander bullish scenario, eraan toevoegend: “Over het algemeen heeft de opwinding over halvering (of halvering) van Bitcoin alle verwachtingen overtroffen.”

 

Een vergelijkbare visie wordt gedeeld door Ficke, die eraan toevoegt dat door duidelijk gebruik te maken van de zoekvolumegegevens van Google en de zoekwoordgegevens die zijn vastgelegd met OkCoins tools voor sociale analyse, er veel verwachting is van het evenement. Kenneth Yeo, de CEO van Sparrow – een in Singapore gevestigd handelsplatform voor opties – is van mening dat de algemene consensus over de halvering vrij positief was: “De mentaliteit van de meeste mensen is momenteel – verminderd aanbod, toegenomen vraag.”

 

Echter, in de ervaring van Chen waren de discussies op sociale media over het evenement neutraal of enigszins teleurstellend. Hij wees er echter op dat de feitelijke halvering van de Bitcoin in het verleden erg alledaags is geweest, zowel in de aanloop naar als na het evenement. Chen meende verder:

 

“Iedereen verwacht een latere prijsstijging. Met de Covid-19-pandemie als een extra nadeel voor de wereldeconomie, zien we mogelijk een sneller bullish signaal dan de vorige halverende gebeurtenissen. ”