Olivia Gardner Posted on 1:06 pm

Mijn vrouw zegt dat ze van me houdt, maar volkomen onaangenaam is.

Om jaren van fysiek en emotioneel misbruik te overwinnen, zijn therapie en ondersteuning nodig om liefde te kunnen vertrouwen, schrijft adviescolumnist Ellie.

 

Vraag: Ik ben 59, getrouwd met een geweldige vrouw, 42. Ik ben dol op haar bruisende persoonlijkheid, haar schoonheid is adembenemend. Maar ze is onromantisch en onaangenaam. app voor online dating zijn er genoeg.

 

Mijn eerste vrouw stierf jong; de tweede bedroog en verliet mij en onze jonge kinderen. Ik was kapot.


Ik ontmoette mijn huidige vrouw enkele jaren later. Ik werd verliefd, maar wachtte twee jaar voordat ik het haar vertelde.

 

Ze was niet geïnteresseerd in een relatie.

 

Jaren later kwamen we per ongeluk in contact op een datingsite. Ze stelde voor om af te spreken voor het avondeten en vertrouwde toe dat ze jaren eerder ook van mij hield. anoniem chat met vreemden is niet makkelijk.

 

We zijn onlangs getrouwd. Geen huwelijksreis, geen feest. Enkele maanden later hadden we eindelijk seks. Sindsdien nog maar één keer.

 

Ik ben in goede lichamelijke conditie en heb altijd een grote trek in seks gehad. Als ik dit zeg, zegt ze boos dat niemand haar zal dwingen seks te hebben. Ik heb nooit.

 

Ik heb haar romantiek en passie getoond, maar ze verwerpt mijn pogingen, houdt zelfs geen hand vast of omhelst me niet.

 

Ze zegt vaak ‘ik hou van je’ tegen me, maar haar acties komen niet overeen met haar woorden.

 

Hoewel ik van mijn twee vorige vrouwen hield, heb ik nog nooit zo’n liefde gevoeld. Maar ik ben zo eenzaam.

 

Het verhaal gaat hieronder verder

 

Ze wilde zelfs ons huwelijk geheim houden en vertelde het alleen aan haar beste vrienden.

 

Ze had een ruige jeugd en groeide op met een alcoholische vader die haar moeder vaak brutaal sloeg.

 

Ze was vóór 20 jaar getrouwd met een jonge man die haar sloeg.

 

Nadat ze hem had verlaten, hertrouwde ze jaren later met een andere man die haar kinderen verwekte. Hij is controlerend en emotioneel beledigend. Ze verliet hem nadat hij bedrogen had.

 

Ze heeft gezegd dat er geen man vóór haar kinderen zal komen. Ik heb gezegd dat ik een familieman ben, en ik hou van kinderen.

 

Ik ben er vast van overtuigd dat haar jeugd en ervaringen met twee harde mannen ervoor gezorgd hebben dat ze muren rond haar hart en emoties heeft gelegd om zichzelf te beschermen.

 

Maar het verscheurt mijn hart. Ze zegt dat ik controlerend en emotioneel beledigend ben als ik zeg hoe moeilijk dit voor me is.

 

Ze laat me haar niet kussen, tenzij ze een kus wil. Ze slaapt in een aparte slaapkamer van mij. We hebben al vier maanden niet gezoend. Dit doodt me gewoon.

 

Ik geloof echt dat ze van me houdt, omdat haar beste vriendin me dat heeft verteld. Maar ik weet niet hoe lang ik zo kan leven. IK HEB liefde en genegenheid nodig, en ook seks.

 

Verspil ik mijn tijd met wachten?

 

Zeer eenzame echtgenoot

 

A: Het jouwe is een verhaal van verlangen, maar dat van je vrouw is een verhaal van diep trauma en pijn.

 

Hoewel uw verlangen / behoefte aan liefde en seks begrijpelijk is, vereist haar aanwezigheid de zekerheid van emotionele veiligheid en vertrouwen. Zo overleeft ze haar verleden en overwint ze het vroegere geweld.

 

Als ze zegt dat ze van je houdt, is het zo ver als ze kan, zo ver.

 

Als je mondeling klaagt over de effecten op jou, trekt ze zich terug, omdat er die vorige mannen waren die hun woede fysiek op haar afhaalden.

 

Als ze in het verleden een professionele therapie heeft gehad, heeft ze meer nodig. Maar ze kan nog steeds bang zijn om haar eigen herinneringen onder ogen te zien.

 

Ondertussen zou je het begrip / de inzichten die ze nodig heeft van jou kunnen krijgen:

 

Praat zelf met een therapeut over hoe het ervaren van wreedheid van kinds af aan tot in de volwassenheid van invloed is op de manier waarop die persoon met het leven omgaat.

 

Door haar emotioneel te blijven steunen, gaat het verder

 

als je langer geduld kunt hebben. Je hebt meer hoop op een hechtere band.

 

Ze deed al een stap voorwaarts door toe te geven dat ze liefhad.