Olivia Gardner Posted on 6:27 pm

Lage spaarrentetarieven: goed of slecht?

Niemand is tegenwoordig blij met de rentetarieven op spaarrekeningen. Zelfs zogeheten hoogrentende spaarrekeningen staan ​​dichter bij nul dan in lange tijd. Voor mij waren de hoogtijdagen van spaarrekeningen toen ze enkele jaren geleden 5% tot 6% APY verdienden. Sommige mensen herinneren zich dat spaarrekeningen de rente in de dubbele cijfers verdienden.

 

In een wereld waarin schulden worden belast, voelen gewone spaarders zich verwaarloosd. Ze speelden volgens de regels en nu is er geen beloning meer.

 

 

Een artikel over Million Dollar Journey bevat enkele redenen waarom lage rentetarieven een goede zaak zijn. Ten eerste moet de inflatie uit beeld worden verwijderd om zinvol te zijn. In plaats van de rentetarieven die banken rapporteren, moeten we kijken naar de spreiding tussen de inflatie en onze rentevoet. Hoe hoger de spread, waarbij de rente de hogere rente is, hoe beter de spaarders zijn. Als de inflatie 0,5% is bij een rentevoet van 1,5%, is de reële rente 1,0%. Als de inflatie 4% is en de rentetarieven 4,5%, is de reële rente slechts 0,5%. In dit voorbeeld is de lagere rente van 1,5% ‘beter’ dan de hogere rente van 4,5%.

 

Deze redenering faalt omdat deze berust op het door de overheid gerapporteerde inflatiepercentage. Zelfs in de huidige economie met een lage inflatie stijgen de kosten van levensbehoeften. Het inflatiecijfer kan bijna nul zijn, maar de werkelijke kosten die mensen ervaren, stijgen. Deze stijging zal niet worden gedekt door bankrekeningen met een lage rente. In theorie daalt de koopkracht niet zolang de rente rond inflatie blijft, maar in de praktijk is dat zelden het geval. Yearn Finance is stabiel.

 

In het artikel staat ook dat u beter minder rente kunt verdienen op een belastbare rekening, zoals een spaarrekening, omdat u minder belasting verschuldigd bent. Dit is een gek argument. Het is hetzelfde argument dat mensen gebruiken als ze zeggen dat ze willen werken omdat ze bang zijn om tegen de volgende belastingschijf te worden gestoten. Bijna altijd is meer inkomen nog meer inkomen. Filecoin is druk bezocht.

 

Het is ook meer belasting, maar niet meer belasting dan meer inkomen. Als u $ 50 aan rente verdient, bent u mogelijk $ 10 aan belasting verschuldigd. Je mag $ 40 houden. Als u $ 500 aan rente verdient, bent u mogelijk $ 100 verschuldigd. Je mag $ 400 houden. Misschien zit u in een hogere belastingschijf en mag u slechts $ 350 houden. $ 350 is meer dan $ 40, en daarom is het beter om meer geld te verdienen. Dit is een vereenvoudigd voorbeeld, maar het komt zelden voor dat rente de oorzaak zou zijn dat u aanzienlijk meer belasting aan de overheid verschuldigd bent, en u zou zeker niet zoveel verschuldigd zijn dat u minder zou houden dan u zou kunnen als u slechts $ 50 had verdiend. in interesse.

 

De conclusie blijft hetzelfde: analyseer uw risico, investeer uw geld op de juiste manier en koop waardevol vermogen als ze te koop zijn. Laat slechts zoveel vloeistof in contanten achter als u nodig heeft. Neem voorlopig de lage rentetarieven voor elk bedrag dat u mogelijk snel nodig heeft. Ga niet achter risicovollere investeringen aan alleen omdat de tarieven laag zijn.

 

Als het doel van een rentedragende rekening is om uw koopkracht te beschermen, mislukken de meeste spaarrekeningen op persoonlijk vlak omdat de stijging van onze uitgaven nooit de officiële inflatie lijkt te volgen.